Chevy cobalt 2.2L 4T45E transmission

Discussion in 'Non-Cobalt Specific Models' started by derek_pinckiney, Jan 17, 2017.

  1. derek_pinckiney

    derek_pinckiney Junior Member

    Age:
    28
    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2017
    Location:
    US
    I have a 2009 chevy cobalt LT 2.2L with the 4T45E transmission the problem I was having it wasn't shifting into 4th gear. I checked fluid was fine so I changed all of the shift solenoids and computer inside the transmission. The 2-3 shift was burnt up. So I fixed that but since I've changed them and put new fluid and filter now my car shifts hard only when it's hot. I live in texas. So on days it's 30ish outside car drives fine until the motor and transmission heat up to running temp. Once I drive for a while it's starts to shift early like into 4th gear before I hit 35mph so it bogs the motor way way down. And when I'm on the freeway doing 75mph and I need to get up and go it won't down shift when the motor is warm. But when it's cold I can be doing 75 and 80 and will downshift and go as normal. There's no check transmission light on.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  2. derek_pinckiney

    derek_pinckiney Junior Member

    Age:
    28
    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2017
    Location:
    US
    156k miles

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  3. YelloEye

    YelloEye Super Moderator Staff Member

    Posts:
    7,601
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    Renton, WA
    Afraid automatic transmissions are witchcraft to me. Hopefully someone else can help out here.
     
  4. derek_pinckiney

    derek_pinckiney Junior Member

    Age:
    28
    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2017
    Location:
    US
    I mean I almost think it's the tcm.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  5. YelloEye

    YelloEye Super Moderator Staff Member

    Posts:
    7,601
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    Renton, WA
    It's possible. How long has it been doing this?
     
  6. derek_pinckiney

    derek_pinckiney Junior Member

    Age:
    28
    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 17, 2017
    Location:
    US
    Well it only started doing it after I put the new solenoids in. The 2-3 solenoid was burnt up

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  7. YelloEye

    YelloEye Super Moderator Staff Member

    Posts:
    7,601
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    Renton, WA
    Might be worth checking the wires are hooked up correctly and reseating them all.
     
    derek_pinckiney likes this.

Share This Page