New Headunit Wiring problem!!

Discussion in 'Audio & Electronics' started by WestmorelandCam, Aug 5, 2015.

  1. WestmorelandCam

    WestmorelandCam Junior Member

    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2015
    I have a 2006 Cobalt LT with the pioneer system in it. I wired up a harness for a new H/U that I am putting in. I matched the colors and what not, when I plug the harness into my car the interface chimes and everything works fine. The H/U won't power up at all, I checked every fuse and none were blown. I might be making a noob mistake but I'm not sure what I did wrong. Ps don't rip on me when you see the connections on the harness they are only temporary until I figure out the problem.
     

    Attached Files:

  2. WestmorelandCam

    WestmorelandCam Junior Member

    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2015
    I have no idea if you can see any problems with the crap pictures I took
     

    Attached Files:

  3. WestmorelandCam

    WestmorelandCam Junior Member

    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2015
    ...
     

    Attached Files:

  4. WestmorelandCam

    WestmorelandCam Junior Member

    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2015
    ....
     

    Attached Files:

  5. WestmorelandCam

    WestmorelandCam Junior Member

    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2015
    .....
     

    Attached Files:

  6. YelloEye

    YelloEye Super Moderator Staff Member

    Posts:
    7,601
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    Renton, WA
    You need to run your own ACC wire, the one in the harness won't work for aftermarket head units.
     
  7. WestmorelandCam

    WestmorelandCam Junior Member

    Posts:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2015
    Can I just use the acc wire from my harness and tap it into a fuse?
     
  8. emperorjj1

    emperorjj1 Full Access Member

    Posts:
    665
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Jul 21, 2009
    Location:
    Salem, OR
    what harness? You need to attach an acc from the fuse to the pioneer harness. and it needs to not be connected to the red acc in the stock harness
     

Share This Page