po1071 too lean

Discussion in 'Performance' started by ionit3, Jul 20, 2009.

  1. outtamymind

    outtamymind Full Access Member

    Posts:
    2,822
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2009
    Location:
    Calgary, Alberta
    whats your mileage at?
     
  2. ionit3

    ionit3 Platinum Member

    Posts:
    1,637
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    o town fl
    just over 70 thousand miles im debating just putting back on the stock for now
     
  3. Aikidoshadow

    Aikidoshadow Full Access Member

    Age:
    40
    Posts:
    371
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 20, 2009
    Location:
    Las Cruces, NM (aka BFE)
    I constantly get the P0171 code after I put the K&N on the IRL, usually its due to the filter oil getting on the MAF. In your case if you are hearing strange noises coming from the intake manifold then I would just be die hard on checking the seals in the intake and the intake manifold. With my problem it stays but I just disabled the P0171 code in HPT.
     
  4. outtamymind

    outtamymind Full Access Member

    Posts:
    2,822
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2009
    Location:
    Calgary, Alberta
    no offense akidoshadow but that is not very bright. if you ever get another problem that causes that code to show up you can do serious damage to your motor. the solution to your particular problem is use less oil when cleaning your filter. don't just shrug the lean code off as something thats not needed
     
  5. Aikidoshadow

    Aikidoshadow Full Access Member

    Age:
    40
    Posts:
    371
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 20, 2009
    Location:
    Las Cruces, NM (aka BFE)
    The code still appears lol, it just doesn't trigger the MIL light. Trust me I researched and tried everything with GM techs from Chevy and Saturn dealers.... filter, MAF, piping, TB, etc. and on some of the IRLs in particular you could never get rid of the that as long as you had the K&N, even Spooner from back in the day on RLF turned off the MIL light on P0171 in his tunes for himself and for other people. I might go and buy an AEM dryflow to exchange and see if it will make a difference but K&N with light oil, heavy oil, no oil, clean MAF, clean piping, etc.....Unfortunately its one of those things like the P0420 code that you have to disable MIL light or your CEL is gonna be there.

    edit:
    In Kane's case it is very much something he needs to look into.
     
    Last edited: Jul 24, 2009
  6. ionit3

    ionit3 Platinum Member

    Posts:
    1,637
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    o town fl
    idk its bothering me and idk if its the same r im jut freakin out but im taking it off for now. kinda hit me that modding a dd may not be the best idea
     
  7. Aikidoshadow

    Aikidoshadow Full Access Member

    Age:
    40
    Posts:
    371
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 20, 2009
    Location:
    Las Cruces, NM (aka BFE)
    Don't jump ship so fast, just take it off and get some time to put it back and this time make sure that you have everything together and in its place man. GM wouldn't have put those intakes out as a swap kit if they were really that experimental.

    On another note for outtamymind I run a 2.8 and 42s too. ;) forgot to tell you good looking out though man.
     
    Last edited: Jul 24, 2009
  8. ionit3

    ionit3 Platinum Member

    Posts:
    1,637
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    o town fl
    so idk i took it off for now. but i think i may try again when im ready to get tuned, untill then ill just slowly get parts and one day boom everything :p that way it can all be taken care of at once, i also think its the tb vinny ported for me, idk

    edit: and i also found out OEM fucked up my 2.4l tb when they were going to port it because they tried to take it apart. ug good thing i wasnt actually using that yet and i only got it for 25 shipped. but still now i gotta look into another one

    edit #2: i also had to replace front 02 sensor and maf sensor both were physically bad, reset ecu and still same code. im gunna try cleaning injectors and replacing fuel filter.
     
  9. 06blackbalt

    06blackbalt Full Access Member

    Posts:
    273
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 20, 2009
    Location:
    Az
    im getting the p171 system to lean code guess im bringing in to much air
     
  10. ionit3

    ionit3 Platinum Member

    Posts:
    1,637
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 18, 2009
    Location:
    o town fl
    ya po1071 is the too lean bank 1 code

    check all ur connections and everything, im currently coming up with some fixes without being tuned.


    what mods do u have?
     

Share This Page